Werkwijze

STAP 1.
Kennismakingsgesprek Ouder(s)
Tijdens het kennismakings-gesprek krijgt u als ouder(s) gelegenheid om te vertellen waar uw zorgen liggen: er wordt gesproken over het (leer) probleem van uw kind. Welke acties zijn er tot nu toe ondernomen. Waar lopen uw kind en u momenteel tegenaan. Dit gesprek is oriënterend voor beide partijen, zodat we samen kijken wat ik voor u en uw kind kan betekenen.

STAP 2.
Kennismakingsgesprek Kind
Dit is de kennismaking met uw kind. Door middel van een spel en/of gesprek probeer ik een eerste beeld van uw kind te krijgen.

STAP 3.
Onderzoek en behandeling
Na een didactisch onderzoek ga ik samen met u en uw kind op zoek naar wat het al wel beheerst. Dit is het vertrekpunt. Hierna stel ik een individueel behandelingsplan op voor circa 8 weken, rekening houdend met de mogelijkheden van uw kind.
De behandelingen vinden plaats na schooltijd en in mijn praktijk aan de Kaasmakerlaan 2, of, na toestemming van de school, onder schooltijd.
Door het inzetten van verschillende materialen en werkvormen en een instructie op maat wil ik het leerplezier weer teruggeven. Uw kind zal een kleine portie huiswerk meekrijgen om thuis te oefenen.

STAP 4.
Evaluatie
Na circa 8 weken vindt er een evaluatie plaats met de leerling en de ouder(s) en wordt bepaald of de remedial teaching een vervolg krijgt of dat er andere stappen ondernomen moeten worden. Denk aan: doorverwijzing naar een orthopedagoog of verlenging van de RT periode.
Op verzoek van ouder(s) is het mogelijk om tussentijds te evalueren en /of aan te sluiten bij een gesprek op school.