top of page
Over
Remedial Teaching OpMaat IJsselstein

Corrie de Koning

 

 

Gepassioneerd- en gediplomeerd  leerkracht, remedial teacher en coach.

Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden! Kijk maar rustig rond, of neem contact met mij op om te kijken of ik iets voor jou en/of je kind kan doen.

Ik ben Corrie de Koning: getrouwd, heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen. Heb als hobby's: zingen, schilderen , tuinieren en lange wandelingen maken met onze hond Prins. 

Ik help kinderen  die even wat extra begeleiding nodig hebben: zowel op de school waarop ik nog steeds werk, als in de praktijk aan huis. Ik doe dit vanuit mijn achtergrond als leerkracht en remedial teacher. Ik wil bereiken dat iedere leerling weer met plezier en zelfvertrouwen naar school gaat.

Mijn specialiteiten liggen op het gebied van rekenen (rekenspecialist), spelling (trainer taal in blokjes) en leren leren.

Mijn missie  is: mezelf  zo snel mogelijk overbodig te maken en de leerling  handvatten meegeven om de leerstof op school en het huiswerk thuis weer met vertrouwen (en soms een stappenplan) aan te pakken.

De individuele en groepsbegeleiding geef ik in de huiselijke sfeer met veel persoonlijke aandacht.

Opleidingen en ervaring:

Vanaf 1975  heb ik met veel plezier als leerkracht voor de groepen 1 t/m 8 gestaan. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met een andere zorgbehoefte. Zo werkte ik met zieke leerlingen (zowel thuis als op school), een meisje met het syndroom van Down en plusklas leerlingen.

In 1994 heb ik de 2 jarige opleiding  voor Remedial Teaching (RT) gevolgd en afgerond.

In 2012 ben ik afgestudeerd als Reken Specialist. Hierdoor kan  ik leerlingen met rekenproblemen en dyscalculie nog beter begeleiden.

In 2017 rondde ik de opleiding tot " Ik leer leren" coach af. Deze training  is speciaal ontwikkeld om kinderen slimme handvatten te bieden om hun eigen leerstrategie te ontdekken en toe te passen, het huiswerk goed te organiseren en te plannen en om te gaan met spanning en stress. Het afgelopen jaar geef ik als trainer ook de workshops: Plannen en uitvoeren en Motivatie Verhogen

 

In 2019 heb ik deelgenomen aan de workshop "Taal in blokjes": een methode die dyslectische kinderen kan ondersteunen op het gebied van spelling en lezen: deze aanpak kan ook goed werken voor beelddenkers

Remedial Teaching OpMaat IJsselstein
bottom of page